Economii pentru copii și adolescenți

Obții 8,8% pe anneimpozabil

& fără comision de administrare

Opțiuni Flexibile pentru Conturi, Fonduri și Depozite de economisire bancare/nebancare pentru copii.

AVANTAJE:

– Zero comision de administrare;
– Zero impozite;
– Dobândă peste media pieței;
– Poți verifica oricând statusul.

Investești în viitorul copiilor tăi prin deschiderea unui fond de economii și învață-l un obicei important de la o vârstă fragedă – economisirea. Va înțelege importanța gestionării banilor și îl va ajuta să își atingă obiectivele financiare pe termen lung.

De 10 ani oferim consultanță și dobânzi atractive celor peste 5.000 de membri, protejând banii românilor de inflație.

Economii copii si adolescenti

Conturi, depozite sau fonduri de economii pentru copii și adolescenți? 
– Motive pentru a Economisi:

Este important să te asiguri că juniorii au acces la resursele necesare pentru a-și atinge potențialul în viață. Un fond de economii le oferă posibilitatea de a se pregăti pentru cheltuieli importante, cum ar fi educația sau prima lor locuință.  Îi va oferi posibilitatea de a învăța să facă alegeri financiare bune și să devină independenți din punct de vedere financiar. În plus, îi învață să fie responsabili cu banii și să înțeleagă importanța economisirii.

Nu lăsa viitorul copiilor tăi să fie la voia întâmplării. Încurajează copilul tău să economisească, deschide un fond de economii junior acum și contribuie la construirea unui viitor financiar sigur pentru copilul tău. 

Cauți cel mai bun cont de economii pentru copii? 

Printre cele mai bune capitălizări la economii pentru copii până la 18 ani este fondul junior.

Extras din regulament

Fondul Social Junior se adresează copiilor şi tinerilor până la vârsta de 18 ani, care vor putea deveni membri minori ai CAR în baza deciziei părinţilor/bunicilor sau tutorilor, care sunt deja membri CAR, cu respectarea prevederilor prezentului regulament. Posibilitatea creării secţiilor pentru membri minori se fundamentează pe prevederile O.G. 26 din 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, pe Legea nr. 122/1996, pe art. 13 din Codul muncii, art. 25(1) art. 34, 35, 37, 38, 39, 41, 43,106,110,487,488 şi 503 din Codul civil, Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, art. 83 şi 84 din Legea 263/2010 – Legea Pensiilor, art. 501, art. 502 coroborat cu art. 149 Codul Civil.

 Dobândirea calității de membru minor se realizează astfel:

  • Pentru copiii până la vârsta de 14 ani, printr-o solicitare scrisă a părinţilor/bunicilor/tutorelui, care trebuie să fie membri ai casei de ajutor reciproc.
  • Înscrierea minorului poate fi efectuată şi doar de către unul din bunici sau un singur părinte iar administrarea fondului acestuia se poate face doar de către reprezentanţii legali împreună sau separat, în baza prezentării unui mandat din partea celuilalt reprezentant legal sau a altui document justificativ din care rezultă că este unic reprezentant al minorului. Cererea de înscriere are prevăzute pe verso drepturi şi obligaţiile, precum şi condiţiile de retragere.
  • De la vârsta de 14 la 18 ani,  când  minorul  are capacitatea  de exercițiu restrânsă, el poate semna cererea de înscriere ca membru al CAR, cu încuviinţarea dată în scris şi sub supravegherea părinţilor sau tutorelui;
  • Întrucât minorul căsătorit cu respectarea excepţiilor prevăzute de lege, dobândeşte capacitatea de exerciţiu deplină, el poate semna în nume propriu acte juridice, inclusiv cererea de înscriere ca membru al CAR;
  • În condiţiile în care, potrivit art.13 din Codul muncii, minorul care împlineşte vârsta de 16 ani dobândeşte capacitatea de muncă şi devine salariat, el poate deveni membru cu drepturi depline al casei de ajutor.

    Constituirea în numele membrului minor a Fondului social Junior se poate realiza în următoarele moduri:

    • Prin depunerea lunară a unei contribuţii de către părinte, tutore legal, alţii în numele şi pentru minor, în limitele minime şi maxime hotărâte de casa de ajutor reciproc;

    Prin virarea lunară a alocaţiei de stat pentru copii direct în contul CAR, potrivit prevederilor Legii nr.61/1993;

    • Prin virarea în fondul social al minorului a pensiei de urmaş potrivit prevederilor  83 şi 84 din Legea nr.263/201O;
    • Din burse şcolare sau alte tipuri de burse;
    • Prin virarea în fondul social a reţinerilor din salariul minorului salariat;
    • Prin cesiunea parţială a fondului social al unuia dintre părinţi, sau tutore legal;