Economii și investiții – C.A.R.

Distribuie mai departe

ECONOMII ŞI INVESTIŢII LA CASELE DE AJUTOR RECIPROC
În cazul în care aveţi o sumă de bani, disponibilă în fiecare lună şi doriţi să începeţi economisirea aveţi posibilitatea să acumulaţi aceşti bani la fondul social al unei case de ajutor reciproc. Această secţiune ia în considerare opţiunile disponibile pentru dvs., astfel încât să puteţi face cea mai bună alegere pe baza mijloacelor şi nevoilor personale.
Decizia de a economisi
Oricare ar fi obiectivele dvs. financiare, nu puteţi planifica ce se va întâmpla mâine daca nu ştiţi unde vă aflaţi azi.
Primul pas al unui plan financiar bun constă în calcularea situaţiei financiare nete a dumneavoastră. Este necesar să măsuraţi diferenţa dintre ceea ce aveţi şi ceea ce datoraţi altora din ce aveţi. Altfel spus, trebuie să faceţi o estimare a gradului de îndatorare personală.

Numai după ce aveţi o imagine realistă a situaţiei dvs. financiare, puteţi aprecia cât anume din ceea ce câştigaţi rămâne disponibil pentru investiţii şi economii.
O parte din motivaţia de a investi sau de a economisi este atingerea obiectivelor pe care le urmăriţi, dar trebuie să existe o anumită rigoare atunci când vorbim de stabilirea obiectivelor personale.  pablo (7)

Scopuri şi obiective personale:
Asiguraţi-vă că puteţi măsura realizările dumneavoastră sau cel puţin să puneţi în evidenţă progresul în atingerea unor obiective personale ca de exemplu:
– cumpărarea de bunuri personale,
– pregătirea financiară pentru pensionare,
– reducerea datoriilor fiscale,
– susţinerea financiară a copiilor,
– creşterea veniturilor suplimentare, etc.

Alegerea este a dumneavoastră!
Toate aceste alegeri presupun un lucru: dincolo de cheltuielile curente pentru supravieţuire, fiecare dintre noi ţinteşte un viitor mai  bun. Aceasta presupune o schimbare calitativă a strategiei financiare care constă în transformarea banilor dintr-un scop într-un mijloc. Trecerea are loc dacă şi numai dacă surplusul monetar peste consumul de supravieţuire este economisit şi/sau investit pe termen lung, în bunuri intelectuale şi de capital, singurele care pot produce sau pot induce o valoare superioară sumei iniţial alocate. Din acel moment încetăm să mai lucrăm pentru bani, dimpotrivă, banii încep să lucreze pentru noi.
Economisirea este etapa intermediară care permite acumularea sumelor minime necesare pentru investire. Aceasta nu înseamnă că investiţiile sunt lipsite de riscuri. De altfel, investiţiile cele mai profitabile sunt şi cele mai riscante.
Economisirea la o casă de ajutor reciproc se poate transforma în investiţie.

Dacă un membru acumulează un fond social la C.A.R. în scopul obţinerii ulterioare a unui împrumut sumele acumulate rămân la stadiul de economii. Dacă sumele alocate depăşesc pragurile necesare pentru simpla accesare a unui împrumut şi sunt păstrate pe o perioadă mai mare, de mai mulţi ani, atunci ele devin investiţii. Casele de ajutor reciproc acordă bonificaţii anuale pentru fondurile sociale ale membrilor similare dividendelor acordate anual acţionarilor.

Pentru a lua legătura cu reprezentantul din orașul tău, consultă pagina: https://carflexicredit.ro/locatii/ .

Împrumuturi flexibile, pentru nevoile tale!

Abonează-te la newsletter

Fii la curent cu ofertele noastre

alte articole ce te-ar putea interesa

Noutati

Împrumut rapid Bistrita

Imprumut rapid in Bistrita de la CAR FLEXICREDIT Adresa: Str. Florilor nr. 1 (Bloc Lama) Contact: 0371 631 056, Mesaj pe WhatsApp < Cauți un

Shopping Basket
Sari la conținut